Zout- en gaswinning onder de Waddenzee: niet meer van deze tijd!

Blog
Uit het hart

7 juni 2018  |   |  Leestijd: < 1 minuut

Strijdbare mensen! En er kunnen er nog duizenden bij! Dat is hoe ik terugkijk op #SamenTegenGas – onze gezamenlijke manifestatie tegen zout- en gaswinning afgelopen zaterdag, in Harlingen. Mij raakte de toespraak van Gert Frieling uit Wagenborgen, in Grunn. Waarom? Dat was recht uit het hart! En zo denk ik dat we dat meer moeten doen. En zout- en gaswinning? Niet meer van deze tijd. Zeker niet onder ons gedeelde Werelderfgoed Waddenzee. Kappen ermee!

“Ik sta hier voor het waddengebied, met mens en dier en plant en alles wat daar is. Het is een wereldwijd uniek intergetijdengebied. Ik spreek uit het hart en ik spreek niet van papier, want uit het hart kun je het beste actievoeren. Zoutwinning en gaswinning zijn niet meer van deze tijd. Op naar nieuwe energievormen die toekomst geven, en dit geroof van de wereld: kappen ermee!”

Samen TegenGas Harlingen
Beeld van #SamenTegenGas, de grote gezamenlijke manifestatie in Harlingen tegen mijnbouwschade door zout- en gaswinning, zowel onder het wad, de eilanden als op de wal.